Suomi | English

Soittimia rock-asenteella - Since 1985

Nouseva

1-10 of 94

Heikki Silvennoinen & Mooer-pedaalit

maanantaina, 5. kesäkuuta 2017 14.38.45 Europe/Helsinki

Heikki Silvennoinen ja Mooer Envelope sekä Mooer @Wah

Heikki Silvennoinen kävi Musamaailman Helsingin myymälässä täydentämässä soundivalikoimaansa. Tällä kertaa mukaan lähtivät kätevän kokoiset Mooer Micro Series -pedaalit Envelope ja @ Wah.

Mooer Envelope toimii sekä autowahina että sopivaa maustetta tuovana filtterinä ja säätövaraa riittää. Mooer @Wah tarjoaa yksissä kuorissa neljä erilaista wah-soundia ja sillä on oiva tapa seurailla soiton dynamiikkaa.

Heikin, Dave Lindholmin ja Pepe Ahlqvistin muodostama SF-Blues juhlii tänä vuonna 15-vuotista taivaltaan ja keikkailee aktiivisesti. Bongaa mestarit esim. ensi perjantaina 9.6. Tampere Guitar Festivalissa sekä lauantaina 10.6. Kulttuuritalo Tempossa Mikkelissä!

Posted By Musamaailma

Moonsorrow-basistille uusi ESP E-II

tiistaina, 23. toukokuuta 2017 16.45.14 Europe/Helsinki

Ville Sorvali - Moonsorrow

Ville Sorvali, eeppistä pakanametallia jo vuodesta 1995 veivanneen Moonsorrow-yhtyeen laulaja-basisti sai äskettäin tuliterän soittimen. Kyseessä on aivan uusi tulossa oleva ESP E-II bassomalli ja Ville pääsi tähän herkkuun käsiksi ensimmäisten testaajien joukossa!

Villen omat kommentit: ”Sain kyseisen upean basson testiajoon ja tiesin samantien, että tällainen on saatava. Soittotatsi on kohdillaan, soundi on selkeä ja basso näyttääkin todella hyvältä. Mitä muuta voisi basisti toivoa?

Ville ja uusi ESP E-II -työkalu ovat tositoimissa seuraavan kerran jo tämän viikon lauantaina 27.5. Tukholman Finnkampen-tapahtumassa.

Ville Sorvali - Moonsorrow - ESP E-II Series

Posted By Musamaailma

SansAmp Bass Driver DI v2 arvostelussa

tiistaina, 23. toukokuuta 2017 11.51.21 Europe/Helsinki

Tech 21 SansAmp Bass Driver DI sai jokin aika sitten version 2, mutta peruskonsepti on jo peräti 23-vuotias!

DI-boksina toimiva ja putkivahvistinta varsin stydisti mallintava monipuolinen pedaali on löytänyt tiensä lukemattomien basistien jalan alle.

Bass Driver DI v2:lla on hintaa nyt 271,80€.

Myös Premier Guitar kiittelee kestosuosikkia kesäkuun julkaisussaan.
Klikkaa kuvaa, niin voit lukea arvion isommalla tekstillä (PDF-tiedosto).

Premier Guitar June 2017 - Tech21NYC SansAmp Bass Driver DI v2 Review

Posted By Musamaailma

Antti Kokko / Kalmah & ESP E-II SV

keskiviikkona, 17. toukokuuta 2017 9.54.54 Europe/Helsinki

Antti Kokko - Kalmah - ESP E-II SV

Kalmah työstää parhaillaan kahdeksatta täyspitkää. Studion ovet avautuvat kesäkuussa ja syksymmällä ollaan jo valmiin äärellä. Jotta viisut hioutuvat lopulliseen soiseen Kalmah-formaattiin, on yhtyeen viisunikkari ja soolokitaristi Antti Kokko hommannut Musamaailmasta kunnon työkalun!

Kyseessä on siis ESP E-II SV -malli, Japanissa käsityönä rakennettu keihäs kaula läpi rungon -rakenteella, Floyd Rose Original tallalla, eebenpuisella otelaudalla ja muilla herkuilla...

Hyviä sessioita Antille ja koko bändille!

Posted By Musamaailma

Hendrix-kilpailun voittajat arvottu

tiistaina, 16. toukokuuta 2017 10.48.59 Europe/Helsinki

Jimi Hendrix-kilpailun palkinnot

Jimi Hendrix -aiheinen kilpailumme päättyi ja oikeat vastaukset tienneiden keskuudesta arvottiin voittajat! Ohessa myös oikeat vastaukset. Iso kiitos kaikille osallistuneille ja paljon onnea mahtavien palkintojen voittajille!

Palkinnot lähtivät seuraaviin osoitteisiin:

Kahden hengen lippupaketit Experience-keikalle Helsingin kulttuuritalossa 22.5.2017 voittivat Mikko Nurmi Turusta ja Jannika Blomvall Helsingistä.
Huippulaadukkaan Seymour Duncan Killing Floor High Gain Boost -pedaalin voitti Jarkko Lepola Turusta.

Autenttisesta Hendrix-soundista kitarassaan pääsee nauttimaan Jouko Väänänen Helsingistä, sillä hänelle arpaonni toi USA:ssa käsintehdyn Seymour Duncan Jimi Hendrix Signature Strat Set -mikkisetin!

Jimi Hendrix -kilpailun voittajia

Kuvassa vasemmalta ylhäältä myötäpäivään: Jouko Väänänen, Jannika Blomvall sekä Mikko Nurmen liput noutanut Antero.

…Ja sitten ne vastaukset.

1. Jimi Hendrix oli… a) vasenkätinen.
Jimi Hendrix oli luonnostaan vasenkätinen useiden aikalaislähteiden perusteella. Tuohon aikaan monet vasenkätiset pakotettiin mm. koululaitoksen toimesta oikeakätisiksi. Siksi Hendrix nähtiin kirjoittamassa oikealla kädellä. Myös Hendrixin isä vaati Jimiä opettelemaan oikeakätiseksi. Hendrix soitti oikeakätisiä kitaroita toisinpäin käännettynä ja kielitettynä vasenkätiselle, mistä syntyi Hendrixille ominainen soundi.

2. Yksi Jimi Hendrixin kappaleista on... a) Purple Haze.
Purple Haze on Jimi Hendrix Experiencen toinen sinkku vuodelta 1967 ja se esitteli yleisölle Hendrixin särösoundia sekä ”Hendrix-soinnun” (E7#9).

3. Jimi Hendrix on tunnettu tämän efektipedaalin käyttäjänä: a) Wah-wah.
Esim. Hendrixin legendaarinen kappale Voodoo Child (Slight Return) lähtee liikkeelle wah-pedaalin kanssa.

Posted By Musamaailma

ESP MM-04 Preamp Booster varastossa

torstaina, 11. toukokuuta 2017 14.51.50 Europe/Helsinki

ESP MM-04 Preamp Booster Alexi Laiho Signature

ESP MM-04 Preamp Booster

Kitaramikeistä ja niiden soundista sekä vaikutuksesta soittotuntumaan riittää puhetta. Usein kitaristia myös kiinnostaa, miten saisi jonkun tietyn artistin käyttämän soundin omaan kitaraansa. Silloin ei puhuta pelkistä mikeistä, koska jutussa on monta muuttujaa.

Yksi oleellinen homma varsinkin raskaammassa metallissa on tietysti aktiivimikit. Mutta entä jos laittaisikin passiivihumbuckerin ja ajaisi sitä kovempaa etuasteella?

Tällainen ratkaisu kehiteltiin aikanaan meidän ja ESP Guitarsin toimesta erään Alexi Laihon sounditarpeisiin. Alexille tuli EMG HZ tallamikki, joka tarjoili sopivasti botnea ja erottelukykyä rankoilla säröillä. Sen kylkeen tuli sitten 9V paristolla toimiva boosteri volume-potikalla ja gainin trimmillä. Kyseiseen systeemiin laitettiin lisäksi 4 dippikytkintä, joilla boostin vaikutusta soundin yläpäähän (2kHz-5kHz) pystyy halutessaan hienosäätämään. Tämä sen takia, että tuolta alueelta saa kaivettua vielä lisää erottelua ja "laulavuutta" soundiin.

Tätä elektroniikkaa on sen jälkeen kyselty paljon ja aina silloin tällöin saamme pienen erän näitä Alexille (ja nyt meille kaikille) tehtyjä paketteja!

ESP MM-04 Preamp Booster maksaa 99€ ... ja on saatavana vain ja ainoastaan Musamaailmasta.

Posted By Musamaailma

Hakua uudistettu

maanantaina, 8. toukokuuta 2017 9.48.40 Europe/Helsinki

Uusi hakukone

Verkkokaupan hakukone uusittu

Parannamme jatkuvasti verkkokauppamme toimintoja, jotta voit selata, löytää tuotteita ja ostaa mahdollisimman helposti!

Nyt uudistimme hakukonetta. Haku on nopeampi ja kertoo yhdellä vilkaisulla enemmän tietoa etsimästäsi tuotteesta.

Näet heti pikatuloksissa myös mahdollisen tarjoushinnan.

Jos etsimäsi tuote ei ole pikatuloksissa, voit klikata lisää hakutuloksia (tai painaa enteriä) ja pääset tuttuun tuoteselaimeen, josta voit kätevästi suodattaa tuloksia.

Vaivattomia ostoshetkiä kaikille!

T. Musamaailma

Posted By Musamaailma

Tulossa: Markbass EVO1

torstaina, 27. huhtikuuta 2017 13.32.01 Europe/Helsinki

 Markbass EVO1 Mallintava bassovahvistin

Tulossa huippu-uutuus: Markbass EVO1 vie pienet bassonupit aivan uudelle tasolle. EVO1 tarjoilee Markbassin ja muiden valmistajien parhaat vahvistinsoundit, 2 efektiprosessoria, sisäänrakennetun viritysmittarin ja kaikki tarpeelliset liitännät kotisoittoon, keikalle ja äänityksiin. Tästä kompaktista pakkauksesta löytyy jopa 500W jatkuvaa tehoa!

Moni basisti haluaisi miksata kahta erilaista soundia yhteen ja blendata puhdasta ja särösoundia keskenään esim. Jaco Pastoriuksen tapaan. Markbass EVO1:n ansiosta se tulee olemaan helpompaa kuin koskaan aiemmin.

EVO1:ssä on 2 kanavaa, joihin molempiin voi ruuvata erilaisen vahvistinmallinnuksen yhteensä 12:sta vaihtoehdosta. Lisäksi efektiosiossa on kaikki basistin useimmin kaipaamat efektit kompressiosta oktaaveriin. Vain luovuutesi on rajana, sillä voit hakea uusia soundeja ja hienosäätää niitä Markbass EVO1 -ohjelmistolla, joka toimii Windows- tai macOS -käyttöjärjestelmillä.

Kanavia voi miksata keskenään ja molemmissa on erilliset säädöt gainille, EQ:lle ja efekteille. Luonnollisesti laitteessa on myös master volume. Lisää käyttömukavuutta tuo etupaneelista helposti luettava viritysmittari, 2 efektilenkkiä, balansoidut lähdöt ja kuulokeliitäntä hiljaiseen treenailuun.

Markbass EVO1, mallintava bassovahvistin - SH 857€. Tulossa!

Posted By Musamaailma

10 000 Facebook-tykkääjää | ARVONTA!

tiistaina, 11. huhtikuuta 2017 14.04.49 Europe/Helsinki

10 000 tykkääjää arvonta suoritettu

10 000 tykkääjää -arvonta on päättynyt ja voittajat selvillä!

Iso kiitos kaikille kommentoineille ja tykänneille! Teiltä tuli paljon hyviä pointteja ja ehdotuksia uudesta sisällöstä.

Moni toivoi videoita, esittelyjä ja artistien haastatteluja - pysykää kanavalla, nimittäin päätimme ottaa pallon haltuun! Uutta jännää siis luvassa Musamaailman somessa...

Mutta ne palkinnot:
Heviukulelen eli mustan Tanglewood TU-6:n voitti Aki Kiminki.
Rockboard Jam pedaalilauta gig bagilla meni Juho Kososelle
... ja plektrakasakin löysi omistajansa.

Paljon onnea kaikille voittajille!

...Psst! Muistattehan myös meidän Jimi Hendrix + Seymour Duncan -aiheisen kilpailun, vastausaikaa 15.5. asti!

Posted By Musamaailma
Nouseva

1-10 of 94