Suomi | English

Soittimia rock-asenteella - Since 1985

  Nouseva

  1-10 of 79

  Voita Jimi Hendrix mikkisetti, pedaali tai keikkaliput!

  tiistaina, 21. maaliskuuta 2017 12.12.30 Europe/Helsinki

  Osallistu Jimi Hendrix-aiheiseen kilpailuun ja voita huippupalkintoja!

  Experience - 50 vuotta legendaarisesta Jimi Hendrixin vierailusta Kultsalla

  Helsingin Kulttuuritalolla nähtiin 22.5.1967 yksi konserttitalon merkittävimmistä esiintyjistä kautta talon historian, kun lavalle nousi kohtalaisen tuntematon yhdysvaltalais-englantilainen yhtye, The Jimi Hendrix Experience. Keikasta tulee 22.5.2017 kuluneeksi päivälleen 50 vuotta.

  Juhlakonsertti Hendrixin vierailun kunniaksi järjestetään No Fear Agency & Promotion Oy:n ja Kulttuuritalon yhteistuotantona maanantaina 22.5.2017 klo 19 alkaen. Konserttikokonaisuudesta vastaa Roots of Love -yhtyeessä musisoiva Pale Saarinen.

  Osallistu ja voita Seymour Duncan Jimi Hendrix kitaramikkisetti!

  Osallistu arvontaan ja voit voittaa huippulaadukkaan Seymour Duncan Jimi Hendrix kitaramikkisetin (arvo 328€) tai Seymour Duncan Killing Floor High Gain Boost pedaalin (arvo 174€)!

  Lisäksi jaossa kaksi kahden hengen lippupakettia 22.5. Experience- konserttiin Helsingin Kulttuuritalolla.

  Kilpailuun voi osallistua 15.5.2017 saakka. Arvonta suoritetaan 15.5.2017 ja voittajille ilmoitetaan henkilökohtaisesti.

  OSALLISTUMAAN! >>>

  Posted By Musamaailma

  Brother Firetribelta uusi levy ja kiertue

  tiistaina, 21. maaliskuuta 2017 10.33.13 Europe/Helsinki

  Jason Flinkc - Brother Firetribe - ESP E-II J-5

  ESP-artistiuutisia: Brother Firetribelta uusi levy ja kiertue

  Jo 15 vuotta tahkonnut rock-viisikko Brother Firetribe julkaisee uuden, neljännen studioalbuminsa Sunbound perjantaina 24.3.! Samalla käynnistyy koko loppuvuoden kestävä tiivis 15-vuotisjuhlakiertue, joka suuntaa kotimaan lavoilta myös Eurooppaan.

  Bändin tuntevat tietävät, että kyseessä on todella kovista ammattimuusikoista kasattu porukka, joka soittaa rennolla otteella ja pilke silmäkulmassa reipasta rockia. Bändin kielisoitin-osasto on jo pitkään luottanut ESP-työkaluihin. Eräästä toisestakin kovasta orkesterista tuttu kitaristi Emppu Vuorinen soittaa ESP Custom-kitaroilla… ja basisti Jason Flinck haki meiltä juuri äsken uusimman bassonsa, ESP E-II J-5 mallin.

  Levy tulee siis perjantaina ja keikkaa pukkaa, tsekkaa kalenteri osoitteesta brotherfiretribe.com

  Bändi vetää keväällä myös Radio Rockin 10v risteilyllä sekä mm. Tuskassa! Niin… ja uusin sinkku videoineen löytyy täältä >>

  Musamaailma toivottaa hyvää keikkakevättä koko porukalle!

  Emppu Vuorinen - ESP Guitars

  Posted By Musamaailma

  Floyd Rose sustainblokit valikoimaan

  tiistaina, 14. maaliskuuta 2017 11.19.55 Europe/Helsinki

  Floyd Rose sustainblokit Musamaailmasta!

  Aidot Floyd Rose sustainblokit nyt saatavana Musamaailmasta!

  Alkuperäisiin Floyd Rose -talloihin tehdyt laadukkaat sustainblokit lisäävät tallan massaa ja tuovat soundiin lisää sustainia, selkeyttä ja kirkkautta!

  Saimme varastoon muutamia. Jos haluamaasi ei löydy suoraan, niin ota meihin yhteyttä!

  Floyd Rose Fat Tungsten Sustain Block 37mm
  Floyd Rose Fat Brass Sustain Block 37mm
  Floyd Rose Fat Brass Sustain Block 32mm

  Sustainblokki - mikä ihme?

  Sähkökitaran sointiin vaikuttaa moni asia: puumateriaalit, kaulan liitos, talla... myös kitarassa käytetyt metallit vaikuttavat erityisesti soinnin pituuteen ja sävyyn. Sustainblokki löytyy perinteisestä tremolotallasta sekä ns. kelluvarakenteisista talloista, kuten Floyd Rose-malleista.

  Sustainblokki on se metallinen mötikkä, joka on kiinnitetty tallaan alapuolelle. Mutta mitä sillä tehdään? Kiinteä talla (esim. perinteinen Les Paulissa nähty Tune-O-Matic) välittää kielten värähtelyn kitaran runkoon isojen kontaktipintojen kautta. Kelluvassa tallassa kontaktipinnat ovat pienet ja resonanssia häviää myös tallan jousien toimiessa ikään kuin iskunvaimentimina kielten värähtelylle.

  Sustainblokki tuo tallaan massaa ja sen ansiosta soundi välittyy paremmin kitaran runkoon. Pehmeä metalliseos vaimentaa värähtelyä ja vähentää sustainia, kun taas kova ja tiheä metalliseos välittää värähtelyn paremmin. Floyd Rose sustainblokeissa on käytetty laadukkaita messinki- ja tungsten (eli volframi) -metalleja. Lippulaivamalleissa käytetty volframi on yli 4x tiheämpää kuin titaani ja yli 2x tiheämpää kuin messinki.

  Posted By Musamaailma

  Mooer uutuudet: Red Kid ja Phaser Player

  tiistaina, 14. maaliskuuta 2017 11.05.02 Europe/Helsinki

  Mooer Red Kid ja Phaser Player pedaalit

  Uusimmat Mooer-pedaalit tulivat maahan!

  Mooer Red Kid jatkaa suositun Wahter-minipedaalin tiellä ja tarjoaa minikoossa wah / talk box / vocoder -tyyppiset efektit. 9V pedaali on metallirakenteinen ja efektien käyttäminen on superhelppoa paineen tunnistavan pinnan ansiosta.

  Mooer Phaser Player puolestaan on tilaa säästävä, erittäin jämäkkä ekspressio-pedaali. Phaser Playerissa on 3 sisäänrakennettua phaser-efektiä ja sama paineen tunnistava pedaalipinta, jonka ansiosta efektin käyttö on superhelppoa.

  Mooer Red Kid - 89,24€

  Mooer Phaser Player - 89,24€

  Saatavana nyt suoraan myös Turun ja Helsingin myymälöistä!

  Posted By Musamaailma

  Wankers of the Zoo Crew & ESP Guitars

  maanantaina, 13. maaliskuuta 2017 15.35.54 Europe/Helsinki

  Juha-Pekka Tiainen - WOTZC - kuva: Emilia Kokko

  Kuva: Emilia Kokko

  Tiukkaa twisted metal -tyyppistä materiaalia tahkoava WOTZC eli Wankers of the Zoo Crew luottaa ESP-kitaroihin ja DR Strings -kieliin. Miehiltä tuli päivitystä bändin nykyisestä tilanteesta, joten annetaan kitaristi Juha-Pekka Tiaisen kertoa lisää!

  "WOTZC:lle kuuluu hyvää! Saimme syksyllä huijattua entisen / nykyisen kiipparistimme Tommi Salomaan takaisin bändiin Saksasta paluumuuton jälkeen ja työ bändin eteen jatkuu. WOTZC ei ole ikinä ollut 5 kertaa viikossa treenaava bändi, mutta homma on timanttisesti hallussa. Päädyimme levyjulkkarin sijaan nykyjulkaisumalliin, sinkku / EP kerrallaan jotta pysytään sopivasti koko ajan framilla. Sopivaa pientä pöhinää on herännyt myös Briteissä ja jännityksellä seuraillaan tulisko sieltä jotain mielenkiintoista. Keikkoja viritetään koko ajan, mutta lähtökohtaisesti laatu korvaa määrän -ajatus on myös ollut aina WOTZC:n kantava ajatus.

  On työkalut sitten studio-, treenis-, tai keikkakäytössä niin luotettavuus on aina ykkösasia. Kitaran kun ottaa casesta, se on lähes aina vireessä ja kun piuhan laittaa kiinni, homma futaa. Ensimmäinen ESP:n hankin jo vuonna 1995 ja sillä tiellä ollaan. Nykyiset keihäät ESP Eclipse full thickness, black / silver, block inlays (Custom) ja ESP SV (Brasilian Green) on molemmat varustettu DR Strings:n Dimebag 10-52 -setillä standard vireeseen. Tämä on ollut luottokombo jo vuosikausia.

  Kiitos Musamaailmalle hyvästä meiningistä!”

  Ja Musamaailma kiittää ja kumartaa. WOTZC:n edesottamuksia voit seurata myös some-kanavista:
  www.facebook.com/wotzcofficial
  Instagram: @WOTZC

  Posted By Musamaailma

  Tulossa: Seymour Duncan Alpha & Omega mikit

  maanantaina, 6. maaliskuuta 2017 12.01.55 Europe/Helsinki

  Seymour Duncan Alpha & Omega Mark Holcomb Signature

  Meille on kohta tulossa mielenkiintoinen kitaramikki-uutuus: Seymour Duncan Alpha & Omega.

  Periphery-kitaristi Mark Holcomb käyttää kitaroissaan Duncanin kanssa suunniteltuja humbuckereita ja pian ne ovat kaikkien saatavilla. Näistä tuli erittäin pieni Custom Shop -erä vuonna 2015, mutta valtavan kysynnän takia Duncan laittoi onneksi mikit nyt jatkuvaan tuotantoon!

  Saatavana settinä ja erikseen, myös kelluvatallaisiin kitaroihin sopivana trembucker-mallina.

  Seymour Duncan Alpha & Omega Set - 258,02€

  Seymour Duncan Omega Humbucker - 133,41€

  Seymour Duncan Omega Trembucker - 133,41€

  Posted By Musamaailma

  Jussi Ylikoski & Tokai SG

  sunnuntaina, 26. helmikuuta 2017 13.55.14 Europe/Helsinki

  Jussi Ylikoski - Disco Ensemble - Kuva: Jon Norppa

  Disco Ensemble teki vakuuttavan paluun suoraan listojen ja arvostelujen kärkeen uudella Afterlife-pitkäsoitollaan tammikuussa. Yhtyeen kuudennen levyn myötä pyörähti käyntiin myös tiivis keikkaputki.  Kitaristi Jussi Ylikoski tarvitsi rundille uusia työkaluja ja niitähän Musamaailmasta löytyy. Jo vuosia Tokain SG-malleja suosinut Jussi jatkoi perinnettä ja mukaan lähti kaksi Tokai Traditional Series SG-mallia sopivilla lisämausteilla.

  SG:n keveys, soittotatsi ja soundi välittävät adrenaliinipitoisen kitaroinnin tavalla, joka istuu Discon livemenoon kuin nyrkki silmään!  Tsekkaa Disco Ensemble seuraavan kerran 3.3. Kouvolan House of Rockissa.

  Kaikki keikkapäivät täältä >>

  SG-diggari? Täältä löydät tämänhetkisen Tokai SG-valikoimamme!

  Kuva: Jon Norppa

  Posted By Musamaailma

  Stam1nan Pexille custom-kielisetit

  keskiviikkona, 22. helmikuuta 2017 12.03.24 Europe/Helsinki

  Pexi Olkkonen - Stam1na - DR Strings

  Stam1nan kitaristi Pekka ''Pexi'' Olkkonen sai vastikään käyttöönsä miehen soittotatsille varta vasten kustomoidut, laadukkaat DR Strings Drop Down Tuning -setit! Mataliin vireisiin optimoidun seiskakielisen custom-setin paksuuksina ovat 10, 13, 17, 26, 36, 52 ja 65. Toimii niin sooloihin kuin tiukkoihin riffeihin.

  Pexin kommentit: "DR-kielet soivat todella kovaa, sustainia riittää ja virekin parani. Nämä kielet kestävät rajuimmatkin bendit ja kammen käytön!"

  Custom-setit on varattu vain Pexille, mutta löydät varmasti itsellesi sopivat isosta valikoimasta:
  DR Strings kielisetit ja irtokielet

  Posted By Musamaailma

  Catamenia & DR Strings

  keskiviikkona, 22. helmikuuta 2017 11.30.13 Europe/Helsinki

  Catamenia - DR Strings

  Oululaisen Catamenian kielisoittajat ovat olleet enemmän kuin tyytyväisiä DR-kieliin ja Musamaailman palveluun löytää kunkin soittajan tyyliä vastaavat setit.

  Catamenian leiristä kommentoidaan seuraavasti: "DR-kielet ovat todella kestäviä soundia hävittämättä ja uusien kielten tuntuma säilyy myös pitkään. Bassokielistä Black Beauty -uutuudet ovat todella hienot säilyttäen edellä mainittujen ominaisuuksiensa lisäksi värinsä erinomaisesti".

  Seuraavaksi kielten kuritusta livenä Catamenian toimesta lauantaina 25.2.2017 Jyväskylässä. Tapahtumapaikkana Pub Katse.

  Poimi itsellesi sopivat kielisetit täältä >>

  Posted By Musamaailma

  Mokoma & ESP Guitars luottotyökalut

  sunnuntaina, 12. helmikuuta 2017 14.08.23 Europe/Helsinki

  Mokoma - Kuva: Joonas Brandt

  Vuosi 2016 kului Mokomalla ahkerasti keikkaillen. Mukaan mahtui sekä isoja festareita että intiimejä klubikeikkoja. Tiheästä keikkarytmistä huolimatta yhtyeen luottotyökaluina jo vuosia toimineet ESP-kitarat ja bassot kestivät loistavasti matkassa. Mokoman tahti ja energinen lavashow edellyttävät soittimilta paljon ja jälleen kerran pääsimme toteamaan, miten luotettavia soittimia ESP Guitars rakentaa. Loppuvuodesta toteutettuja akustisia keikkoja varten kitaristi Tuomo Saikkonen hankki vielä ESP:n Thinline-mallisen 12-kielisen.

  ”Oli todella hieno kokemus nähdä ihmisten oikeasti hiljentyvän ja keskittyvän kuuntelemaan musiikkiamme. Toisaalta marraskuussa Japanissa koettiin melkoinen elämys, kun huomasimme ihmisten laulavan biisiemme sanojen mukana - ilman että ymmärtävät sanaakaan mitä laulavat”, hämmästelee Mokoman toinen kitaristi Kuisma Aalto silmin nähden ihmeissään.

  ”Ensi vuonna keskitymme uuden Mokoma-materiaalin säveltämiseen, ja lisäksi keikkailemme aina kun vaan kutsu käy. Ensi vuoden keikoista lisää infoa myöhemmin, mutta seuraavaksi meidät näkee lavalla ensi helmikuussa, jolloin jatkamme akustista runonlaulantaa. Luvassa on taas reilu annos taidemusiikkia ja standup-komiikkaa. Toinen elementti itkettää ja toinen naurattaa, ja kannattaa tulla paikalle todistamaan kummin päin se meidän tapauksessa menee”, jatkaa kitaristi arvoituksellinen pilke silmäkulmassaan.

  Jäämme mielenkiinnolla odottamaan alkaneen vuoden keikkoja!

  Posted By Musamaailma
  Nouseva

  1-10 of 79