Elias Viljanen - ESP Guitars

Elias Viljanen & ESP Custom Shop M-II EV-6

Suuri määrä suomalaisten kansainvälisesti menestyneiden bändien kitaristeista luottaa maailmankiertueillaan ESP-kitaroihin. Esimerkkeinä voi mainita sellaisia nimiä kuten Children of Bodom, Amorphis, Sonata Arctica, Lost Society ja Nightwish.

Mantereelta toiselle siirtyminen ja eri ilmanaloihin totutteleminen on kitaroille rankkaa. Vain harvat merkit kestävät tätä ihan aidosti. ESP kestää todistetusti kovaa kiertue-elämää. Kitaroita hehkuttavat myös teknikot, jotka pitävät bändien rattaat pyörimässä maailman eri kolkissa.

Sonata Arctican kitaristi Elias Viljanen on yksi ESP-perheeseen kuuluvista kitaristeistamme. Elias kuuluu myös niiden ESP-kitaristien joukkoon, joilla on oma nimikkomalli. Eliaksen malli on Japanissa valmistettava 7-kielinen ESP E-II EV-7.

ESP E-II EV-7 Elias Viljanen Signature

Loppuvuodesta 2016 lähdimme suunnittelemaan Eliakselle uutta ESP Custom Shop -kitaraa tuleville Suomen- ja maailmankiertueille. ESP:n M-II -runkomalli oli Eliakselle tuttu lähtökohta uuteen instrumenttiin. Hänen aikaisemmat ESP Custom Shop -kitaransa (6- ja 7 -kieliset) ovat myös M-II -rungolla.

ESP Custom Shop M-II EV-6 luonnos

Eliaksen ESP Custom Shop M-II EV-6 on kaula-läpi-rungon (neck-thru) rakenteella valmistettu kitara. Läpipalkin materiaali on vaahteraa. Rungon ”posket” ovat leppää. Tämä puuyhdistelmä on tunnetusti erittäin musikaalinen ja toimiva. Kitaran otelauta on ruusupuuta aavistuksen pehmeämmän soinnin saavuttamiseksi.

Kitaran skaala on 25.5” ja Jescar EXJ teräsnauhoja on 24 kappaletta (2 oktaavia). Kaulan muoto on Extra Thin U.

Otelaudan upea koriste on Eliaksen tiimin suunnittelema ja toteutettu valkeasta helmiäisestä.

ESP Custom Shop M-II EV-6 otelauta

EV-6:n talla on aito Floyd Rose Original, mutta siihen on ”piilotettu” jotakin muutakin. Graph Tech Ghost Piezo tallapalat. Uusi ESP M-II EV-6 on siis sekä EMG 81 & EMG 85 -aktiivimikeillä varustettu rocktykki että samalla akustinen kitara. Muutokset tapahtuvat potikan nostoilla.

Kaiken kruunaa vielä EMG After Burner, jonka avulla Elias saa halutessaan jopa 20 dB:n boostiin vaikkapa sooloihin. Vain kahden nostopotikan ja mikkivalitsimen avulla on saavutettu melkoinen soundiarsenaali ja vielä erittäin näppärästi.

ESP Custom Shop M-II EV-6 runko

Kuten kuvasta näkyy, kitaran plexi on ainutlaatuinen. Sen design on Eliaksen omaa käsialaa. Mainittakoon vielä, että otelaudan sivussa olevat positiomerkit näkyvät pimeässä. ESP Custom Shop M-II EV-6:n väri on Snow White. Mustat metalliosat tuovat kontrastia ja tekevät kitarasta todella tyylikkään.

Uuden ESP Custom Shopin saatuaan Elias on kertonut sen olevan laadullisesti & soittimena aivan loistava. Tulevilla Sonata Arctican keikoilla ja kiertueilla tätä uutta työkalua tullaan näkemään paljon.

”En malta odottaa, että pääsee livenä vetämään”, Elias kiteyttää.

Musamaailma toivottaa Eliakselle ja koko Sonata Arcticalle kaikkea parasta tuleville maailmankiertueille!

ESP Custom Shop M-II EV-6 -1ESP Custom Shop M-II EV-6 -2