Enthring - Since Time Immemorial

Enthring -teemakitara löysi uuden kodin

Uutisoimme aiemmassa uutiskirjeessämme sinfonista death metallia soittavan Enthring-bändin uudesta Since Time Immemorial -EP:stä ja lupasimme kertoa lisää kuvassa näkyneestä uniikista ESP LTD -sähkökitarasta.

Enthring halusi juhlistaa uutta EP:tä jollakin mielenkiintoisella tavalla. Bändin vokalisti Tommi Kangaskortet ottikin asian tiimoilta jo hyvissä ajoin yhteyttä meihin, sillä idea tarvitsi alustakseen sopivan aihion. Antaa Tommin itsensä kertoa lisää:

"Meille visuaaliset aspektit ovat aina olleet tärkeitä ja mietimme, että mitä voisimme sen suhteen keksiä EP:n julkaisun yhteyteen. Törmättyäni netissä polttamalla tehtyyn taiteeseen, syntyi ajatus siitä, että voisimme tehdä visuaalisesti uniikin kitaran, joka liittyisi julkaisuumme.

Täydellinen kumppani meille tähän oli Musamaailma, jonka kanssa olemme tehneet yhteistyötä jo pidempään. Olimme hyvässä yhteisymmärryksessä siitä, että tämä on myös meille mahdollisuus vaikuttaa ja tästä syystä etsimme kitaralle kohteen, jossa sille on aito tarve."

ESP LTD M Series

Kitaran aihioksi löydettiin uusi ESP LTD M Series -yksilö humbucker-mikeillä ja Floyd Rose Special -tallalla. M-malleissa on tyylikkään yksinkertaiset muodot, nopea kaula ja helppo soitettavuus. Tasainen kansi sopi mainiosti suunnitelman seuraaviin vaiheisiin.

Aihion alkuperäinen kiiltolakattu musta pinta piti ensin poistaa rungosta huolellisesti, joten ensi töinä kitarasta irrotettiin kaikki osat ja elektroniikka. Tämän jälkeen päästiin hiomaan pintaa kannesta. Musta väri päätettiin säilyttää muualla rungossa ja työvaiheet haluttiin minimoida, joten homma piti tehdä tarkasti.

Pohjatyöt tehtynä

Seuraava työvaihe olikin sitten Enthringin uuden EP:n kansitaiteen elementtien tuominen kitaraan polttamalla. Tämän uniikin designin suunnitteli ja toteutti pyrografia-tekniikkaan erikoistunut Annie Murphy.

Kun kitaran pintatyöt oli saatu tehtyä, oli jäljellä osien kasaaminen ja säätöjen tsekkaus.

Pyrografia-kuvitus

Sitten valmis kitara oli aika toimittaa paikkaan, jossa se pääsisi hyvään käyttöön. Mietimme Enthringin kanssa sopivaa kohdetta jo ennakkoon ja syntyi ajatus viedä soittamisen iloa lapsille ja nuorille, jotka on jouduttu sijoittamaan kodin ulkopuolelle. Soittoharrastus on tutkitusti hyvä kanava tunteiden purkamiselle. Se auttaa myös treenaamaan keskittymistä ja tarjoaa muuta ajateltavaa arjen haasteiden keskelle.

Kitara lahjoitettiin Naulakallion lastenkotiin, joka sijaitsee Helsingin Mellunmäessä. Lastenkodissa asuu alle 18-vuotiaita huostaanotettuja nuoria. Pian saimme Naulakalliosta terveisiä, että soittopeli pääsi tositoimiin:

"Lahjoituskitara on otettu käyttöön ja kitara on jo tuottanut suurta mielihyvää yhdelle lapselle. Suurkiitos lahjoittajille, Naulakallion lastenkodin puolesta vastaava ohjaaja Mikael Stark.”

Enthring EP nyt saatavana

Enthringin Since Time Immemorial -digijulkaisu on saatavana Spotifysta, Bandcampista, iTunesista ja Google Playsta nyt.

Lisää Annien pyrografiataidetta: instagram.com/anniemurphytheburner
Enthring Official: facebook.com/Enthring