Erkka Korhonen - ESP Custom Shop T-Stag

Erkka Korhonen & ESP Custom Shop T-Stag

Suomalainen musiikin moniottelija, muusikko ja kitaristi Erkka Korhonen (mm. Raskasta Joulua, Dark Sarah, Northern Kings, Ari Koivunen) tiesi mitä halusi. Reilu vuosi sitten alkoi suunnitteluprojekti, jonka tuloksena syntyi Erkan oma ESP Custom Shop -kitara.

Uuden ESP Custom Shop T-Stag -instrumentin kuvaa katsoessa saattaa helposti luulla, että kyseessä on melko peruskitara. Avataanpa kuitenkin asiaa pintaa syvemmältä: Runko on erittäin vanhaa Hondurasin mahonkia. Kaula on tarkoin valikoitua vaahteraa ja otelauta eebenpuuta. Kaula on tehty Erkan käteen istuvalla epäsymmetrisellä C-profiililla. Otelaudassa on muuttuva radius eli kaarevuus (240R-400R). Jescar-teräsnauhat takaavat hyvän soittotuntuman ja pitkän keston. Yläsatula on aitoa luuta. Kaulan kiinnitys runkoon on varmistettu juuri tätä kitaraa varten suunnitellulla ja valmistetulla titaanilevyn ja viiden ruuvin rakenteella.

ESP Custom Shop T-Stag

Kitaraan tulevat mikrofonit olivat Erkalle täysin selvät jo suunnittelun alussa. Ne ovat Seymour Duncanin USA:ssa käsityönä tekemät JB Trembucker (TB-4) tallamikki, Custom Flat Strat (SSL-6 RW/RP) keskimikki sekä Jazz (SH-2N) kaulamikki. Mikrofonit on kiinnitetty suoraan puuhun ilman pleksiä tai kuoria. Elektroniikan erikoiskytkennät ovat Erkan ja Arton (Musamaailman soitinrakentaja) suunnittelemat.

Kaulan takaosa on satiinilakattu miellyttävän soittotuntuman maksimoimiseksi. Kitarassa käytetty lakkaus on ohuin, mitä alalla tänä päivänä tarjotaan. Tämä säilyttää upeiden soitinpuiden luonnollisen resonanssin mahdollisimman hyvin. Potentiometrit ovat kestävyydeltään ja tuntumaltaan erinomaiset Bourns-merkkiset ja input-jakkina on Switchcraft. Otelaudan 12. nauhan upotuksen materiaali on Mother Of Pearl. Lisäksi keikkailevaa kitaristia miellyttää, kun otelaudan sivumerkit (side dots) näkyvät pimeässä.

Tässä vain muutamia yksityiskohtia, jotka tekivät Erkan kitarasta ainutlaatuisen ja persoonallisen työkalun, joka soi upeasti ja kestää tulevat vuodet rankkaa ja vaativaa keikkakäyttöä. Siihen ESP Custom Shop -kitara on erinomainen valinta. 

ESP Custom Shop

Kun mietit oman Custom Shop -kitaran teetättämistä, ota meihin yhteyttä! Autamme sinua ja tarjoamme Suomen asiantuntevimman palvelun sekä pitkään kokemukseen perustuvan ammattitaidon mittatilauksena tehtävien kitaroiden suunnittelussa. 

Toteutetaan sinullekin uniikki ESP- tai Suhr Custom Shop kitara!

SOITA 09 720 6060

LÄHETÄ SÄHKÖPOSTIA

KATSO YHTEYSTIEDOT