ESP-artisti Erkka Korhonen

Erkka Korhonen on mies menestyksekkään Raskasta Joulua -kiertueen takana. Ammatikseen jo yli 20 vuotta kitaraa soittanut Erkka on tuttu myös lukemattomien huippuartistien kokoonpanoista, levytyksistä ja mm. kitaransoiton opettajana. Annetaan kitaristin itsensä kertoa, miten hän on päätynyt nykyiseen soundiinsa:

”Olen käyttänyt Seymour Duncanin kitaramikrofoneja yli 25 vuotta. Kitaroissani ovat viihtyneet mm. JB, Jazz, Alternate 8, APS-1, Five-Two, Vintage Rails, SSL-5, Screamin' Demon ja Twang Banger. Aina kun tarvitsen uudenlaista kitaramikrofonia, tarkistan ensimmäisenä Seymour Duncanin tarjonnan. Tarvittavat mikrofonit ovat löytyneet aina.

Vuodesta 2006 luottotallamikrofonini humbucker-kitaroissa on ollut Custom 5. Custom 5 toi kaipaamaani bassotoistoa kitaroihini, jonka lisäksi mikrofonin orgaaninen ja dynaaminen luonne ja hieman matalampi ulostulotaso esim. JB:een verrattuna oli positiivinen asia. Viime vuosina olen kuitenkin alkanut käyttää kaulamikrofonia (Jazz) entistä enemmän, etenkin soolonsoitossa. Koska Custom 5 on hieman "kuopalla" keskialueeltaan olen korostanut keskialueita vahvistimestani, ja tämä on ajanut kaulamikrofonini "tukkoon". Minun piti siis löytää uusi mikrofoni, jossa olisi vahvempi keskialue, mutta mahdollisimman samanlainen bassotoisto kuin Custom 5:ssa.

Muistan katsoneeni YouTubesta löytyvän upeasti toteutetun vertailuvideon Seymour Duncanin mikrofoneista metalliympäristössä, jossa huomioni kiinnittyi melko uuteen 59/Custom Hybrid -mikrofoniin. Mikrofoni kuulosti minun korviini kaikista parhaiten balansoidulta koko testissä, se leikkasi läpi täydessä miksauksessa, siinä oli riittävä bassotoisto ja hyvä, erittäin rikas keskialue. Se kuulosti hyvältä myös yksinään. Ja vaikka se luokitellaan keskitasoiseksi ulostulovoimakkuudeltaan, ei se kalvennut ollenkaan kuumempien mikrofonien seurassa. Tuntui siltä, että se pystyi kompensoimaan matalamman ulostulon paksuudella ja taajuuksien suurella määrällä.

En mene tässä tarkempaan tekniseen dataan, mutta 59/Custom Hybrid sisältää yhden kelan kummastakin nimessään mainitusta mikrofonista ja on täten todella monipuolinen mikrofoni. Moderni ja klassinen yhdessä. Tiukka ja dynaaminen (reagoi upeasti volumepotikkaan) ja ennen kaikkea: Loistava pari kaulamikrofonini kanssa. 59/Custom Hybrid on tällä hetkellä asennettu kolmeen käyttämääni kitaraan, ja siitä on tullut uusi luottomikrofonini humbucker-tallapositioon. Suosittelen!”

- Erkka Korhonen

Lisätietoa mikistä:
Musamaailma
Seymour Duncan Official