Tom Arayasta ja Slayerista on varmasti jo kirjoitettu kaikki mahdollinen, sen verran kilometreja ja kulttimainetta näille kahdelle nimelle on kertynyt. Slayerin nokkamiehen uusin nimikkomalli kannattaa kuitenkin raapaista pintaa syvemmältä:

ESP TA-604 FRX Tom Araya Signature

Arayan viimeisin Japanissa käsityönä tehty signature-ESP on huippuluokan soitin. Monelle basistille noin viiden tonnin hintalappu on kuitenkin aika painava. Siksi soittajille tarjoillaan nyt myös ESP LTD -versio TA-604 FRX, johon on pystytty puristamaan hintaansa nähden todella kovat speksit.

Liekö tähän vaikuttanut se, että vaatimattomana kaverina Araya halusi ESP:n tekevän hänelle vain sellaisia bassoja, joita kuka tahansa voi myös ostaa kaupasta. Lisäksi mies itse toivoi, että edullisempikin malli on sitten oikeasti hyvä.

Basson ytimenä on kaula läpi rungon -rakenne, minkä ansiosta matalat taajuudet ovat todella tanakat ja sustainia riittää. Samalla tietysti 35” skaalalla tehdyn kaulan liitos on saatu mahdollisimman miellyttäväksi ja pääsy ylimmille nauhoille on vaivatonta. Runko ja kolmen palan kaula on tehty vaahterasta. 400mm radiuksella tehty otelauta on ruusupuuta. Araya pitää ohuesta U-profiilin kaulasta, koska se on kevyempi ja helpompi soittaa.

ESP TA-604 FRX Tom Araya Signature

Myöskään osien puolella ei ole tarvinnut tinkiä: Mikkeinä on samat EMG 35DC:t kuin Japani-mallissakin. 35DC on isolla outputilla ja modernilla, erottelevalla soundilla varustettu keraaminen aktiivi-humbucker. Siinä on laaja taajuusvaste ja mitä nyt Arayan soittoa kuuntelee, niin matalat murinat toistuvat erittäin napakasti ja hyvällä atakilla, menemättä mutaiseksi. Soundia voi hienosäätää volume-, balanssi- ja tone -potikoilla. Groverin virityskoneistot ovat varmatoimiset.

Slayerin show ei ole mitään rokkikukkoilua, joten basson ulkonäkö on sähäkkää rungon muotoilua lukuun ottamatta hillitty. Satiininmusta väri ja mustat metalliosat on yhdistetty viisisakaraisiin otelautaupotuksiin ja lavasta löytyy Arayan nimmari.

ESP TA-604 FRX maksaa 1196 euroa ja sitä on heti varastossa. Bassoa voi testata myymälässämme. 

Tämä ja paljon muita ESP-bassoja saatavana Musamaailmasta sekä valtuutetuilta jälleenmyyjiltämme!

ESP TA-604 FRX Tom Araya Signature