ESP Guitars on synonyymi laadukkaille moderneille sähkökitaroille. Sen perusajatus on tarjota kitaristeille ykkösluokan työkaluja, joissa yhdistyvät perinteisen kitararakentamisen parhaat jutut, uusimmat ja halutuimmat ominaisuudet sekä upea ulkonäkö.

ESP EC-1000 Koa

EC-1000 Koa on erinomainen esimerkki ESP Guitarsin osaamisesta. Kitaran lähtökohtana on 2000-luvulle tuotu LP-malli, josta ESP käyttää mallinimeä Eclipse. Soittimessa on valikoitu mahonkirunko, joka on aina taannut lämpimän, tanakan kitarasoundin.

Liimaliitoksella toteutettu viiden palan kaula on yhdistelmä mahonkia ja bubingaa. Bubinga on kova puulaji ja se lisää sopivasti kaulan jäykkyyttä ja vakautta. Lisäksi se tuo sustainia, paksuutta mataliin taajuuksiin ja kirkkautta ylätaajuuksiin. Otelauta on eebenpuuta, joka ruusupuuta tiheämpänä tuntuu tasaisemmalta (myös nopeammalta) ja tuo sointiin ripauksen selkeyttä.

Tämän mallin uniikista ulkonäöstä vastaa eksoottinen Havaijin koa, jota on käytetty kansipuuna sekä lavassa. Koa resonoi hyvin ja lisää soundiin ”tiukkuutta”.

ESP EC-1000 Koa Back

Hyvät puut vaativat tietysti mikit, jotka toimivat puiden ominaissoundien kanssa. Tähän malliin ESP Guitars laittoikin Seymour Duncanin Jazz- ja Custom 5 -mikityksen, joka on yksi käytetyimpiä humbucker-yhdistelmiä Les Paul -tyyppisissä kitaroissa. Alnico 5 -tyyppiset mikit ovat loistavasti balanssissa keskenään.

Jazz kaulamikkinä on todella monipuolinen, kirkas ja pysyy selkeänä isollakin säröllä. Custom 5 tallassa tarjoaa myös ison signaalin, tasapainoisen soundin ja pienen keskialueen scoopin ansiosta loistavaa erottelua kaikenlaisiin komppisoundeihin.

Muita järkeviä juttuja tässä mallissa ovat mm. lukkovirittimet, laadukas Tonepros-talla ja extra jumbo -kokoiset nauhat. EC-1000 Koassa on lakkaviimeistely, joka jättää hienot puut kokonaan näkyville.

ESP EC-1000 Koa Natural Gloss maksaa vain 1178 euroa ja sitä on heti varastossa!

Tämä ja paljon muita Eclipse-malleja saatavana Musamaailmasta sekä valtuutetuilta jälleenmyyjiltämme!

ESP EC-1000 Koa