Niilo Sevänen - Insomnium - ESP Guitars

Melodista death metallia progressiivisella ja skandinaavisella otteella takova kotimainen Insomnium on julkaissut yli 20-vuotisen olemassaolonsa aikana 7 albumia ja kiertänyt viime vuodet ahkerasti ympäri maapalloa.

Yhtyeen basisti-vokalisti Niilo Sevänen hoitaa nyt matalia taajuuksia ESP-artistina! Niilo tarvitsi itselleen käsiin istuvan luottotyökalun ja haussa oli myös soundeiltaan monipuolinen instrumentti. Kriteerit täyttävä soitin löytyi ESP-osastoltamme, kyseessä on ESP E-II BTL-4 -malli.

Tässä japanilaista käsityötä edustavassa bassossa on huippuhyvät soitinpuut, Seymour Duncanin passiivimikit ja mm. 3-alueinen EQ. Lisäksi löytyy Gotoh-virittimet, Hipshot-talla ja erittäin maukasta ulkonäköä tuova vaahterakansi sekä samaan tapaan viimeistely lapa.

Niilon kynäilemän Talven portti -novellin pohjalta tehty Insomniumin konseptialbumi Winter’s Gate (2016) päätyi Suomessa listaykköseksi ja keräsi kriitikoilta vuolaasti kehuja. Inferno-lehti nosti levyn vuoden parhaaksi kotimaiseksi albumiksi. Vuodenvaihteessa selvisi, että bändi työstää uutta materiaalia, joten odotamme innolla, mitä tämä vuosi tuo tullessaan!

Lisää bändistä: insomnium.net
Lisätietoja bassosta sivuiltamme »