Musamaailman perustamisesta (1985) lähtien olemme huoltaneet, korjanneet ja kustomoineet valtavan määrän erimerkkisiä kitaroita. Musamaailman palveluksessa on aina ollut koulutettu ja osaava soitinrakentaja. Joskus jopa kaksi. Isot ja pienet työt hoituvat meiltä laatutakuulla.

Pari viikkoa sitten saimme työn alle upean vanhan ja arvokkaan, Japanissa tehdyn Tokai LP-mallisen kitaran, joka on kokenut paljon elonsa aikana. Kitaran kaula meni jopa aikanaan ”työtapaturman” seurauksena poikki ja sekin korjattiin kuntoon. Oli hienoa, että kitara tuli silloin korjattavaksi, sillä sen puut ovat huippuhienot. Olisi ollut sääli heittää näin laadukas instrumentti menemään katkenneen kaulan vuoksi.

Tokai LP nauhojen vaihto

Tähän päivään on päästy ja nyt oli aika nauhoittaa kyseisen yksilön otelauta Dunlop 6100 -nauhoilla sekä tehdä kitaraan viimeisen päälle säädöt. Nauhoitus oli tavallista vaativampi työ, sillä kaulan katkeamisen yhteydessä kitaran kaulaan ja otelautaan on tapahtunut muutoksia.

Nyt osa nauhaurista oli löysiä ja jotkut tiukkoja. Piti asemoida ja asentaa nauhat oikein ja tiukasti, jotta tuntuma sekä yhtenäinen kontaktipinta säilyvät. Tämä on ehdottoman tärkeää, jotta otelaudan jokainen ääni soi puhtaasti. Löysä, osittain otelaudan urasta irti oleva nauha tekee kitaran soundiin ikävän sävyn ja soitettaessa ääni saattaa kuolla nopeasti. Sanotaanko niin, että sen kyllä kuulee, jos kitarassa on huono nauhoitus tai nauha irti urasta.

Nauhoitustyö onnistui upeasti. Kitaraan tehtiin vielä todella tarkat säädöt matalalle soittotatsille. Oli hienoa, että saimme laittaa kyseisen Tokain arvoiseensa soittokuntoon. Tästä instrumentista riittää taas iloa vuosiksi eteenpäin!

Musamaailmasta saat edulliseen hintaan ja varmalla ammattitaidolla kaikki kitaran ja basson huollot, säädöt, korjaukset ja kustomoinnit.