Tomi Ullgren - ESP Guitars

Kitaristi Tomi Ullgrén on äärimetallin monitoimimies. Ehkä näkyvimmin hänet tiedetään kotimaisen black metal -bändi Impaled Nazarenen nykyisenä kitaristina. Tämä ei suinkaan ole Tomin ainoa kokoonpano. Aikanaan mies oli perustamassa Rapturea, joka levytti Spikefarmilla. Funeral doom metal -genreen solahtavassa Shape of Despair -kokoonpanossa Tomi on nykyään kitaristina, aluksi soittimena oli basso.

Tomia kuullaan kitaran kera myös uutta materiaalia keväällä valmistelevassa Diableriessa, sekä Wintermoonissa. Maaliskuussa Tomi on studiossa Counting Hours -projektin parissa. Soittamisen lisäksi Tomi on tehnyt myös sävellystyötä.

Työkalujen puolella ESP Guitars on jo kauan ollut Tomin luottovalinta. Lukuisat kokoonpanot ja rankka kiertue-elämä vaativat kovatasoisia soittimia, joten ESP-artistiperheeseen liittyminen vuonna 2017 oli varsin luonnollinen askel eteenpäin.

Tomi Ullgren ja ESP LTD M-1000 eli "Minttu"

Nykyisenä pääkitarana on kuvien ESP LTD M-1000FR eli tuttavallisemmin ”Minttu”, kuten mies rakasta työkaluaan nimittää. Siinä on EMG 81 & 85 mikit, Floyd Rose kelluva talla ja jälkikäteen asennettu EMG PA2 Preamp Booster push/pull -potikalla. Soitin on vuosimallia 2007 eli se on nähnyt jo yli kymmenen vuotta kovaa käyttöä ja silti kitara kestää. Toinen samanlainen kitara on toki varalla, sillä livetouhuissa voi sattua ja tapahtua.

Muita Tomin työkaluja ovat ESP LTD H-1000FR floikkamalli, ESP LTD H-1007 seiskakielinen ja Japanissa tehty ESP E-II Horizon FR-7 seiska. Tarkkaa studiotyöskentelyä varten Tomi hankki lisäksi Evertunella varustetun ESP LTD MH-1007ET -mallin. Evertunen tarjoamista mahdollisuuksista vakuuttuneena hän päätyi lisäämään valikoimaan myös 6-kielisen version kyseisestä kitarasta.

ESP LTD MH Series Evertune Models

Kaikissa kitaroissa Tomin vireenä on puolikas droppi. 7-kielisissä on kielisettinä DR Strings MT7-10 paksuuksilla 10-56, 6-kielisissä puolestaan DR LH-9 setti, paksuudet 9-46. 

Kevät ja kesä ovat Tomilla aktiivista aikaa, sillä Diablerie, Shape of Despair ja Impaled Nazarene suuntaavat kaikki uuden levyn tekoon. Keikkoja on tulossa monien edellä mainittujen bändien kanssa niin Suomessa kuin Euroopassakin. Lisäksi Shape of Despair suuntaa toukokuussa USA:han Eternal Warfare -festareille.