Mokoma - Kuva: Joonas Brandt

Vuosi 2016 kului Mokomalla ahkerasti keikkaillen. Mukaan mahtui sekä isoja festareita että intiimejä klubikeikkoja. Tiheästä keikkarytmistä huolimatta yhtyeen luottotyökaluina jo vuosia toimineet ESP-kitarat ja bassot kestivät loistavasti matkassa. Mokoman tahti ja energinen lavashow edellyttävät soittimilta paljon ja jälleen kerran pääsimme toteamaan, miten luotettavia soittimia ESP Guitars rakentaa. Loppuvuodesta toteutettuja akustisia keikkoja varten kitaristi Tuomo Saikkonen hankki vielä ESP:n Thinline-mallisen 12-kielisen.

”Oli todella hieno kokemus nähdä ihmisten oikeasti hiljentyvän ja keskittyvän kuuntelemaan musiikkiamme. Toisaalta marraskuussa Japanissa koettiin melkoinen elämys, kun huomasimme ihmisten laulavan biisiemme sanojen mukana - ilman että ymmärtävät sanaakaan mitä laulavat”, hämmästelee Mokoman toinen kitaristi Kuisma Aalto silmin nähden ihmeissään.

”Ensi vuonna keskitymme uuden Mokoma-materiaalin säveltämiseen, ja lisäksi keikkailemme aina kun vaan kutsu käy. Ensi vuoden keikoista lisää infoa myöhemmin, mutta seuraavaksi meidät näkee lavalla ensi helmikuussa, jolloin jatkamme akustista runonlaulantaa. Luvassa on taas reilu annos taidemusiikkia ja standup-komiikkaa. Toinen elementti itkettää ja toinen naurattaa, ja kannattaa tulla paikalle todistamaan kummin päin se meidän tapauksessa menee”, jatkaa kitaristi arvoituksellinen pilke silmäkulmassaan.

Jäämme mielenkiinnolla odottamaan alkaneen vuoden keikkoja!